top of page
Idrottsgården i Sörmland
Idrottsgården i Sörmland är ett sjönära boende, Idrottsgårdens flagga

Vår historia

Idrottsgården i Sörmland är ett företag där gården har anor från 1953. Idrottsgården hette tidigare Volvogården innan Ola Eriksson tillsammans med Håkan Karlsson tog över gården. Efter övertagandet återfick gården sitt ursprungliga namn Idrottsgården. Idag drivs Idrottsgården av Ola Eriksson.
 
På området finner ni fasta hyresgäster så som veterinär, förskola, fysioterapeut samt privatpersoner. Utöver den fasta verksamheten hyrs anläggningen ut som semesterboende, lägergård och företagsboende.


 

Vår vision


 Vår vision på idrottsgården är att kunna erbjuda naturnära boende som främjar till aktivitet och rörelse. Vi vill kunna erbjuda en mängd olika aktiviteter i området så att det finns något för alla.  
Vanliga frågor
 • Finns det sängkläder och badhandduk?
  Vi vill kunna hålla nere priserna och där ni som gäster kan bestämma vilken upplevelse ni vill ha. Därför ingår inte sängkläder och badhandduk. Om ni önskar sängkläder och badhandduk så tillkommer en kostnad om 250kr per set. Vid boende i Sjöstugan ingår sängkläder och badhandduk.
 • Ingår det frukost?
  Tyvärr inte, men det är något vi försöker arbeta fram så att vi kan erbjuda det i framtiden. Förövrigt gäller självhushållning vid boende på Idrottsgården.
 • Vi vill laga mat, vad finns?
  Köket i huvudbyggnaden är fulltutrustat samt att det finns micro, två spisar med ugn, två stora kylskåp med frys. Köket i sjöstugan är fullt utrustat, det finns kyl, frys, spis, ugn, micro, kaffemaskin, diskmaskin med mera.
 • Hur många bäddar finns det totalt på Idrottsgården?
  Totalt finns det 33 bäddar men det går att lägga till madrasser om så skulle önskas. Det finns möjlighet att sätta upp tält och ställa upp husvagn/husbil mot en extra kostnad.
 • Hur kan jag hyra kanoter, båt, SUP?"
  Det gör du enklast genom att skriva till oss på booking@idrottsgarden.se samt swisha 100kr per person till 1233259785. Bokningen gäller i två timmar eller efter överenskommelse.
 • Vi skulle vilja ha ett evenemang/hyra hela anläggningen
  Enklaste sättet är att kontakta oss och beskriva vad ni är ute efter, så lämnar vi ett prisförslag. - Beroende på vad ni väljer kan andra gäster/boende vistas på området eller i lokalerna.
 • Får jag ta med hund?
  Vi som driver Idrottsgården älskar hundar och har haft hundar hela våra liv. Både sällskapshundar och jakthundar. Med det sagt finns det vissa förhållningsregler som vi tycker är viktiga. Hund/hundar kan medtas efter överenskommelse likaså finns två hundgårdar att nyttja efter överenskommelse. Kostnad tillkommer om 250kr per djur detta väljer ni som tillval, ledsagnings hund kostar inget extra. Skulle olyckan vara framme ansvarar ni för att sanera. Vid eventuell bristfällig sanering eller skada orsakat av hunden debiteras ni extra. Hunden ska hållas kopplad på området. Hunden får inte lämnas ensam. Vid ensam hund i bil under varm sommardag utan tillräcklig ventilation kommer rutan att krossas och hund föras till skugga. Hundägaren ska respektera andra gäster på området och deras önskemål (om de inte anses helt orimliga). Skällande hundar eller aggressiva hundar får ej vistas på området. Vid bad med hund används långlina. Respektera andra badande. Inga hundar i möbler, som till exempel sängar och soffa. Vi hoppas att detta följs, om inte läggs extra städkostnad till. För oss känns detta självklart men vi har valt att förtydliga detta hoppas ni tycker lika. Vid eventuell olycka med hunden finns distriktsveterinärer på området, vi kan ej garantera deras öppettider eller att veterinär finns på plats. Men vi vill informera er om det.
 • Ingår städ?
  Städ ingår inte utan är något ni får köpa till om så skulle önskas annars städar ni själva. Se bokningsvillkor.
 • Fiskeredskap
  Tyvärr kan vi inte hålla med redskap för fiske. Men det är fritt fram att fiska i sjön.
 • Flytväst
  Det finns flytvästar att tillgå, det är bara att säga till. Användandet av flytvästar sker på egen risk. Vi försöker kontrollera västarna men kan ej garantera deras funktionsduglighet.
 • Allergi
  Vi ställer höga krav på städningen, men på Idrottsgården rör sig både människor och djur i lokalerna och vi kan ej garantera att det är en allergifri zon.
 • Jag skulle vilja veta hur lokalerna ser ut
  Nedan finner ni information kring lokalerna (nedladdningsbar pdf). Detta är preliminär plan och verkligheten kan skilja sig åt.
 • Vi vill boka, hur gör vi?
  För att boka så kontaktar ni oss via bokningsformuläret eller om det är brådskande kan ni ringa oss. Enskilda rum och småstugor hyrs endast ut i mån om plats. Betalning sker via faktura eller swish.
 • Vi har hyrt stuga var finns servicehus?
  Vårt "servicehus" är huvudbyggnaden där ni finner toaletter i källaren via källartrappen, där finns också gym, dusch, bastu och tvättstuga. I dagsläget kan enbart småstugor bokas tillsammans med huvudbyggnaden. Tänk på att städa och plocka undan efter er. Från småstugorna upp till Huvudbyggnaden är det ca 100 meter.
 • Förhållningsregler/husregler
  Vi respekterar alla på Idrottsgården och ser till att vara lyhörda för varandras önskemål. Städa/plocka undan efter er. Gå ut med ert skräp direkt om andra gäster finns på området. Källsortera Håll hundar kopplade på området. Samt plocka upp efter hunden. Det är inte okej att lämna hundar ensamma på rum eller i byggnad. Hundägarna får respektera andras gäster önskemål. Rökare hänvisas 15 m ifrån närmsta byggnad, plocka upp fimpar efter er. Tyst efter 22:00 till 08:00. (Behöver ej följas vid bokning av alla rum/stugor) Dock ska ljudnivån inte störa andra grannar på området eller utanför. Tänk på att ljud färdas långt över vatten.
Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss
Hitta till oss
bottom of page